Vielen Dank, meine Freunde!


 " El C fa que sigui fàcil(si et vols ficar en problemes). El C++ fa que sigui més difícil, però quan ho fa, et treu tots els problemes de cop. * "


 Permeteu-me que aquesta entrada tingui un aire més "personal" dins la temàtica del blog. El passat 12 de setembre posava rumb cap a Munich per passar uns dies amb uns amics que vaig conèixer farà poc més d'un any. Concretament ells són d'Augsburg, ciutat bastant important a prop de la capital bavariana.

El primer dia que vam sortir a visitar i a fer-me una ruta turística, la primera parada va ser la Universitat d'Augsburg. Tots ells hi estudien allà, i concretament un fa informàtica, i saben de sobres que jo agraïa una parada pels carrers del campus.
Sense paraules em vaig quedar en veure aquell majestuós Campus, però sobretot al entrar per les portes de la Facultat d'Informàtica. Aquesta, porta en funcionament des del 2003 i encara ser la facultat més "jove" de totes, ha guanyat una clara reputació en molt poc temps. S'hi imparteixen diferents carreres aplicades a diversos àmbits de la informàtica, des de "Informàtica Aplicada" a "Economia de la Informàtica i Multimèdia". Són famosos per impartir un programa d'elit en tècnica de Software que, com podeu veure a la imatge, se'n senten bastant orgullosos.
També vull aprofitar per comentar-vos sobre el projecte DynaLearn. És un projecte amb origen europeu on hi participa la Universitat d'Augsburg, la Politècnica de Madrid entre altres a nivell de tot el continent. Va néixer fa 4 anys i actualment ja s'aproxima a una realitat. És un software creat des del departament d'intel·ligència artificial per a l'aprenentatge interactiu dels seus estudiants. Permet crear mapes conceptuals i aprendre a través de testos encert-fallada.
Tot basant-se en una interfície virtual amb professors i ajuda sempre disponible de manera totalment automatitzada. També ofereix l'opció d'interactuar entre companys i així ajudar a l'aprenentatge.
El motiu de fer una pinzellada a aquest software és perquè vaig tenir l'oportunitat de veure'l fer servir i tocar-lo de primera mà i és increïble la precisió i la intel·ligència amb el que ha estat creat.




* Nota de la traducció: Haureu notat que si traduïm el sentit literal de la frase ens parla de disparar-nos al peu o rebentar-nos la cama. És per això que he optat per la traducció del significat, encara que es perdi el ben buscat joc de paraules.

0 Comentarios