SwiftKey: intel·ligència artificial al teu mòbil



De la mateixa manera que les aplicacions per a veu, les aplicacions per a text són també un món increïblement imprevisible. La IOS de Iphone és un món tot tancat i permeteu-me que m'allunyi per desinformació, però sí que és cert que Google i el seu Android no paren d'evolucionar i actualitzar-se en tot moment. Des de la seva versió Jelly Bean, totes les subversions han vingut acompanyades d'actualitzacions pel teclat.



 

És sabut per tots que la intel·ligència artificial, en més o menys grau,  a poc a poc és més present en els nostres dies. Un objecte quotidià i utilitzat cada vegada més com és el telèfon mòbil moderns, el smartphone, un exemple clar de com la tecnologia evoluciona a passos agegantats.

Constantment utilitzem el teclat alfabet-numèric sobretot en aplicacions de missatges i xarxes socials. També és cert, que molts desconnectem el corrector que porta aquest incorporat per defecte. I ara bé, i si us dic que esteu donant l'esquena a una de les intel·ligències més treballades actualment pels smartphones?


El funcionament és ben senzill, programar-ho... complicat. El teclat és capaç d'aprendre: memoritza l'ús de les paraules i suggereix correcció per aquelles paraules que no reconeix. Un cop escrius una paraula, el teclat es fixa en quin context han estat escrites: quines paraules l'acompanyen en una frase. Així que si per exemple la primera vegada que utilitzes el teclat escrius:

- Hola pare, com estàs?
El més segur és que la pròxima vegada que posis "Hola" no et suggerirà "pare" com a següent paraula, però si ho fas un parell de vegades més, segurament sí que ho farà. Així si acostumes a escriure dues paraules juntes, o una composició d'aquestes, quan posis la primera lletra de la segona paraula, ja estarà suggerint-la.
Així és com funciona en suggerir sobretot pronoms, determinants, articles... són paraules senzilles d'aprendre quan les necessitaràs.

Un exemple és SwiftKey una de les aplicacions més descarregada del Google Play. El motiu de la seva fama és un bon disseny i una bona programació junt amb una actualització constant.
Com a anècdota, des de la versió 3 té predicció d'espais. És a dir, podem escriure una frase sencera sense parar a escriure espais i l'aplicació els posarà per nosaltres. Això sí, us recomano que abans l'utilitzeu bastant, si escriviu molt abreviat, tingui temps d'aprendre. Jo he pogut utilitzar-lo, i la veritat és que el rati d'encerts és molt elevat! S'ha acabat aixecar el dit del teclat, fent lliscar el dit per les tecles prediu la paraula que estàs escrivint (encara que durant l'acció facis errors) i escriu directament la paraula. L'última versió incorpora un diccionari personal en cloud per emmagatzemar les paraules del vostre propi vocabulari.



Tant el teclat per defecte d'android, el SwiftKey com la resta de propostes de teclats comencen sent una eina un xic difícil d'incorporar a la nostra vida d'usuari, però deixeu que aprenguin. Deixeu durant una temporada que aprengui la vostre manera d'escriure, abreviatures i expressions... us sorprendreu de com n'és d'imprescindible!

Així que com a bona intel·ligència artificial doneu-li una oportunitat, manteniu-lo actualitzat i doneu corda a la predicció/correcció!

0 Comentarios